A Dél-Pesti Kórház nyerte a fertőtlenítős szavazást

Közel 800.000 forintnyi támogatás gyűlt össze alkoholos kézfertőtlenítőre a Reszasz kézhigiéniát népszerűsítő akciójában.

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének kézhigiéniát népszerűsítő akciójában közel 800.000 forintnyi támogatás gyűlt össze alkoholos kézfertőtlenítőre. Az akció sikerességét igazolja, hogy több, mint 7500-an tartották fontosnak, hogy szavazatukkal segítsék az általuk kiválasztott egészségügyi intézményt. A nyertes kórházat szavazás alapján választották ki, a legtöbb voksot a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház és Rendelőintézet kapta, így a több, mint 500 liter alkoholos kézfertőtlenítőt és 60 darab ágyvégi adagolót az ott dolgozó kollégák, gyógyuló betegek és látogató hozzátartozóik használhatják majd. A támogatást a mai napon adjuk át a kórház vezetőségének – tudatta a szervezet közleményben.
Ezzel az akcióval a célunk az volt, hogy felhívjuk a lakosság, a döntéshozók és az egészségügyben dolgozók figyelmet a kézhigiénia fontosságára, hiszen ez alapvető és elengedhetetlen követelménye a biztonságos betegellátásnak, a kórházi fertőzések visszaszorításának. Bízunk benne, hogy rövid határidőn belül minden egészségügyi intézmény bejáratánál, minden folyosón, betegágyon és minden betegellátási pontnál lesz kézfertőtlenítő, lehetővé téve annak rutinszerű használatát, ezáltal is csökkentve az elkerülhető megbetegedések és halálozások számát. Ezen célkitűzés deklarálása és rendszerszintű megvalósítása kizárólag kormányzati szándék kérdése.
Ezúton szeretnénk megköszönni az önzetlen adakozóknak és a sajtó munkatársainak a támogatást. Nélkülük nem értük volna el ezt az eredményt – áll a közleményben.
forrás: www.weborvos.hu

GALÉRIA: