Betegelégedettségi felmérés 2016

Néhány kérdésre kerestük a választ betegeinktől és kértük, értékeljék itt tartózkodásuk minőségét. A központi ambulanciáinkon, a fekvőbeteg-osztályokon, valamint az Ady Endre utcai és a Gyáli Szakrendelőben végeztük el a felméréseket, most pedig az eredmények közül teszünk közzé pár adatot.

betegelégedettség kiemelt

A betegelégedettségi kutatás elsősorban abban segíti a kórház vezetését, hogy a beérkezett és feldolgozott információk alapján meg tudjuk határozni, mely területeken kell az intézmény tevékenységét, az ellátás színvonalát javítani, s e tekintetben rangsorolni tudjuk az elvégzendő feladatokat.

A felmérés 604 fekvő-, valamint 600 járóbetegünk megkérdezése alapján készült.

Felmérésünk szerint az intézményünkbe látogatók 93%-a teljesen elégedett a kórházi fogadtatással, 5% közömbös és csupán 2%-uk gondolja úgy, hogy udvariatlanul bántak velük megérkezésükkor.

Az egészségügyi törvényben deklarált tájékoztatáshoz való jog alapján kötelezően tájékoztatni kell a beteget a betegségéről, a szükséges vizsgálatokról, beavatkozásokról, és azok esetleges következményeiről, szövődményeiről.

A fekvőbetegeink ezt közepesen jónak találják, 77%-uk gondolja úgy, hogy mindenről részletesen tájékoztatták őket. Az ambulanciánk és a szakrendelőinknél ez a szám viszont kiemelkedően jó, 91-98% közé tehető.

A kezelőorvosaink munkájának véleményezése az előző évekhez hasonlóan igen kedvező. Pácienseink 63%-a gondolja úgy, hogy kiváló kezelést kapott, míg 28%-uk ezt jónak ítéli meg.

Az előző kérdéshez kapcsolódóan az ápolóink, asszisztenseink véleményezését is kértük betegeinktől, akik munkájának megítélése a kezelőorvosokhoz hasonlóan jó statisztikával szolgál. A válaszadók szintén 63%-a szerint kiváló, 35%-a pedig jónak ítéli az ápolói ellátást a kórházunkban.

A helyiségek tisztaságára is kíváncsiak voltunk. A válaszadók 23%-a szerint kiváló, 50%-a szerint jó a tisztaság a kórházban és csupán 5%-uk tartja ezt nem megfelelőnek.

Összességében az intézményeinkben idén megfordultak 91 százaléka ajánlaná másnak a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházat, ami 6%-os növekedést mutat a 2015-ös évhez képest.