Dicsérő oklevelek és tudományos ülés a Dél-pesti Kórházban a Magyar Ápolók Napján

Dicsérő oklevelek és tudományos ülés a Dél-pesti Kórházban a Magyar Ápolók Napján

A Magyar Országgyűlés a Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezését követően 2014-ben február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóját a Magyar Ápolók Napjának nyilvánította. Hagyományosan e napon tüntetik ki a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó szakdolgozókat. Az idei alkalom különlegessége, hogy születésének 200. évfordulója apropóján 2017. egyben Kossuth Zsuzsanna emlékév is.

A Dél-pesti Kórházban egy tudományos ülés keretében idén február 20-án tartották az ünnepséget a Kórház Zöld Előadójában. A vendégeket dr. Ralovich Zsolt főigazgató, valamint Duló Attiláné ápolási igazgatató-helyettes köszöntötte, majd az oklevelek és a 30.000 Ft értékű ajándékutalványok átadása következett.

A vezetők ajánlása alapján 2017-ben kiváló ápoló dicséretben részesültek a következő kollégák:

Kóczián Annamária – I. Pszichiátriai Osztály

Paulik Ferencné – I. Krónikus belgyógyászati osztály, I. Rehabilitációs Osztály

Demény Mária – Neurológiai Osztály

Takács Gabriella – Kardiológia

Sztrakotáné Tóth Ilona – II. Krónikus Belgyógyászati Osztály

Az emlékév alkalmából a Magyar Nemzeti Bank emlékérmét bocsátott ki melynek előoldalán Kossuth Zsuzsanna portréja, míg másik oldalán egy tábori kórházi jelenet látható. Emlékéremben részesült Benkő Imréné, Kékesi Piroska, Bakity Katalin, valamint Tarr Erzsébet. Az érmeketSzabó Andrásné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Budapesti Szervezetének általános alelnöke adta át.

Az ünnepélyes átadók után 9 előadást hallhattak az érdeklődők a Magyar Ápolók Napja Tudományos Ülés alkalmából.

GALÉRIA: