Egészségnap a Dél-pesti Kórházban

Egészségnap a Dél-pesti Kórházban

Idén is hatalmas sikert aratott az immár több éves múltra visszatekintő őszi Egészségnap kórházunk területén, mely most is számtalan ingyenes szűrővizsgálattal várta az érdeklődőket.

2016. szeptember 24-én került megrendezésre az idei őszi Egészség- és szűrőnap. Az idei rendezvényünk keretében a kórház főbejáratánál lévő parkolóban a „Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020” program keretében egy egészségvédelmi szűrőbusz várta az érdeklődőket. Ott több mint 32 féle vizsgálat elvégzésére volt lehetőség. Óriási volt az érdeklődés, már a kora reggeli órákban elfogytak az aznapra szánt sorszámok, időpontok. A nap folyamán összesen 125 fő szűrését végezték el, ami közel 4500 vizsgálatot jelentett.

Természetesen a kórház falain belül is számos egészségügyi szűrővizsgálat közül választhattak az érdeklődők. A korábbi évekhez hasonlóan a legtöbben idén is az ingyenes vérnyomás- és vércukormérésért álltak sorba, ahol az előbbinél 174, utóbbinál pedig összesen 140 vizsgálatot végeztünk el a nap folyamán. A tüdőgondozó folyósólya is megtelt, itt közel százan vártak az ingyenes tüdőszűrésre. Ezeken kívül choleszterin-szint mérés, szemészeti vizsgálatok, gyógytorna, energetikai állapot felmérés, BEMMER – fizikai érterápia, alsóvégtag keringési vizsgálat, valamint dietetikai tanácsadás várta a kórházunkba látogatókat.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is lehetett kóstolni egészséges ételeket és italokat dietetikusainknál, ahol a nap folyamán 400 db pogácsa, 400 db sütemény, 7 kg saláta és 40 l tea fogyott el.

A szervezők a rendezvénnyel évről évre az egészségtudatosság, valamint a prevenció fontosságát szeretnék hangsúlyozni, hiszen sokkal könnyebb és eredményesebb lehet a gyógyulás egy esetleges betegség korai felfedezését követően. A vizsgált látogatók pozitív szűrés esetén szakrendelésekre célzottan visszahívásra kerültek, de olyan is előfordult, hogy a gyanútlanul szűrésre érkező személy szemészeti ügyeletre lett irányítva.

Jövő évben ismét szeretettel várjuk az érdeklődőket az ingyenes szűrővizsgálatokra, hiszen „Az Ön egészsége a mi hivatásunk”.

Galéria