Műtővezető főorvos: Dr. Nagy István
Főműtősnő: Mandula Ágnes

A Központi Műtő a főépület 3. emeletén helyezkedik el. Területén 6 műtő található, plusz egy endourológiai műtő. A Központi Műtőhöz tartozik a 4. emeleten található Fül-Orr-Gége műtő, illetve a 9. emeleten található császár- és nőgyógyászati kisműtő.

2013. nyarán a Központi Műtő területén felújításokra került sor, kicserélésre került a padlózat, tisztasági festés történt. Felújításra kerültek a zsilipek, a műtősnői illetve műtős fiúi szoba, anaesthesiológiai asszisztensi és orvosi szobák, kialakításra került egy osztályiroda is.

Az elmúlt időszakban folyamatos fejlesztésekre került sor. Pályázati pénzből vásároltunk egy DSA készüléket, mely alkalmas un. hybrid érműtétek elvégzésére. Tovább gazdagodtunk egy HD technológiás laparoscopos illetve egy 3D laparoscopos toronnyal, a műtétekhez szükséges kézi eszközökkel, melyek elősegítik az ún. „kulcslyuk” technikával végzett műtétek minél jobb technikával való elvégzését, elősegítve a betegek minél előbbi gyógyulását. 2014 őszén 2 darab Primus Altatógépet adományoztak a műtő részére, mellyel sikerült még biztonságosabbá tenni a műtéthez szükséges anesztheziológiát.

Műtéti számok:

  • 2012: 8511 műtét
  • 2013:9106 műtét
  • 2014: 10000 feletti műtéti szám