Szülészeti – Nőgyógyászati Osztály

Elérhetőség: 1204 Budapest, Köves utca 1., Főépület 7.-8.-9. emeletek

Telefon: (06) 1 289 6200/1136

E-mail cím: szuleszet@delpestikorhaz.hu

Progresszivitási szint: III.

Osztályvezető főorvos:

Dr. Tamási Ferenc József

Főnővér:

GERDEI HELGA

Munkatársak

Név

Dr. Szabó Ildikó
Dr. Csütörtöki Attila
Dr. Farkasinszky Tibor
Dr. Orbán László
Dr. Jávorkai Imre
 Dr. Németh Júlia
 Dr. Kerepesi Judit
Dr. Miklósi Péter
Dr. Czuczor Petra
Dr. Domahidi Áron
Dr. Papp Luca
Dr. Iszlai –Téglás Beáta
Dr. Schmek Liliána
Dr. Nagy Boglárka
Dr. Kőrösi Júlia
Dr. Sharouf Ibrahim
Dr. Tóth Edina
Dr. Jankó Eszter
Dr. Makai Zsolt
Dr. Séra Péter
Dr. Mikó Sándor
Dr. Tóth Edina
Dr. Wafa Dina
Az osztály bemutatása, tevékenysége

Az osztály teljes körű szülészeti, nőgyógyászati ellátást nyújt. A Semmelweis Orvostudományi Egyetem által kiadott akkreditáció alapján orvos- és szakorvosképzést folytat.
Az általános szülészeti, nőgyógyászati ellátások mellett az osztály több speciális profilt is visz. A Magyar Diabétesz társaság által akkreditált „A” szintű cukorbeteg-terhes ellátó hely.  Neurológiai osztályunkkal kapcsolatosan immun-neurologiai betegségekkel (pl. myasthenia gravis) szövődött terhesség ellátására szakosodott.

A 52 ágyas osztály minden kórterme saját fürdőszobával, mellékhelyiséggel rendelkezik, és több egyágyas kórterem is van.

Az aneszteziológiai osztállyal együttműködve igyekszünk minden szüléshez fájdalom-mentességet biztosítani: gyógyszermentes módszerek (pl. kádban szülés), epidurális érzéstelenítés, gyógyszeres fájdalomcsillapítás.
A szövődménymentes szüléseket magasan képzett szülésznő kíséri a szülés alatt, szakorvos kontroll mellett, emiatt az előfordulhat, hogy a vajúdó orvost (látszólag) nem is lát a szülés alatt. Természetesen bármely komplikáció esetén mindenkinek magas színvonalú és teljes körű szakorvosi ellátásra van lehetőség. Szülőszobánk a családbarát irányelveknek megfelelően segíti kismamáit.

Az emberi erőforrások miniszterének utasítása alapján a szülő nő mellett minimum egy általa választott személy ott lehet, mint a szülés részese, a szülő nő segítője. A császármetszésre intézményünk általános szabályai vonatkoznak, azzal a kitétellel, hogy a császármetszés időtartama alatt a műtő légterében hozzátartozó nem tartózkodhat.

A nőgyógyászati műtétek jelentős részét ma már a beteget legjobban kímélő laparoszkópiás módszerrel végezzük. Urológiai osztályunkkal együttműködve korszerű és hatásos műtéteket végzünk a vizelettartási nehézségek gyógyítására. A műtéteket megelőzően minden betegünkkel személyesen konzultálunk, a kéréseket figyelembe vesszük, a kórkép súlyosságának megfelelő operatőr végzi a műtéteket, szükség esetén külső segítséget is igénybe veszünk.

Osztályunkon modern méhüreg-tükrözéses vizsgálatokat (histeroscopia) beavatkozásokat is végzünk, amelyek megkímélik betegeinket a felesleges műtétektől, ráadásul (a modern képalkotó technológiának köszönhetően) jóval pontosabbak is, mint a korábbi eljárások.