Felújított kórtermek az Urológiai Osztályon

Felújított kórtermek az Urológiai Osztályon

2017. december 5-én 2 felújított kórtermet adtak át a Dél-pesti Kórház Urológiai Osztályán. A modernizált, „európai szintű kórtermek” a XVIII. kerületi Önkormányzat támogatásával újultak meg.

A korszerűsítés során a kórtermekbe új bútorokat állítottak be, a falakat és a mennyezetet tisztítható festékkel újramázolták, az orvosi gázok vezetékeit, csatlakozóit kiépítették, valamint 1-1 darab split klímát és televíziót is beszereltek a szobákba. A fürdőszobákba új csempe- és padlóburkolat került, továbbá a víz- és csatornavezetéket is felújították.

Az ünnepségen részt vett és köszöntőt mondott dr. Ralovich Zsolt, a Dél-pesti Kórház főigazgatója, Ughy Attila, XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere, valamint prof. dr. Tenke Péter, az Urológiai Osztály főorvosa.

Dr. Ralovich Zsolt főigazgató megköszönte a XVIII. kerület polgármesterének a támogatást, és reményét fejezte ki, hogy az a gyümölcsöző kapcsolat, ami az elmúlt években kialakult Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata és a Kórház között, a jövőben is folytatódik.

Ughy Attila polgármester hangsúlyozta, a kerület több, mint 100.000 fő lakosának fontos, hogy egy olyan kórházban kaphassanak ellátást, ahol minden körülmény adott egy magas szakmai munka elvégzésére, és ehhez próbál az önkormányzat is minden támogatást megadni.

Prof. dr. Tenke Péter osztályvezető főorvos megköszönte Ughy Attila polgármesternek, hogy mindig készséggel állt rendelkezésére, amikor segítséget kért tőle a felújításhoz, és bízik abban, hogy ezt a segítséget mind a Kórház, mind az Urológiai Osztály viszonozni tudja majd a XVIII. kerület lakosai számára, hogy minél elégedettebben távozhassanak a Dél-pestiből.

GALÉRIA: