Elérhetőség: 1204 Budapest, Köves u. 1., Főépület 9. emelet

Az új előjegyzési telefonszám 289-6200/1136 mellék  8-14 óráig

Ambulanciavezető: Dr. Ujházy András Ph.D.

Beutaló információk
A betegek ellátása előjegyzés alapján történik. Időpont a +36 1 920 1400-es telefonszámon kérhető, az előjegyzést végző kolléga munkanapokon 8-16 óra között elérhető. Az ellátás igénybevételéhez beutaló nem szükséges. Sürgős eseteket: egy hétnél hosszabb hüvelyi vérzés, szeméremtesti sérülés, serdülőkorban fellépett kifejezett alhasi fájdalom a rendelési idő alatt előjegyzés nélkül is ellátjuk, de súlyosságtól függően ilyenkor hosszabb várakozási időre kell számítaniuk. Kérjük, hogy az ambulancián történő minden megjelenés előtt, a földszinten található Betegfelvételnél jelentkezzen!
Alhasi panaszok, endokrinológiai (hormonális) eltérés gyanúja, rendszertelen menstruáció esetén a gyermeket a szülők telt húgyhólyaggal hozzák (annyira, hogy vizelési ingere legyen), a hasi kismedencei ultrahangvizsgálat csak így lesz értékelhető.

Rendelési idő, rendelő orvosok
Dr. Ujházy András Ph.D.
Változó beosztás szerint: hétfőn vagy pénteken 8.30-11.30 között (A betegek ellátása előjegyzés alapján történik. A sürgős esetek ellátásáról – arról, hogy mi minősül sürgős esetnek – információt a beutaló információknál talál!)
Következő rendelések:
október: 7., 21., 25., 28.
november: 4., 11., 18., 22.
december: 2., 6., 16., 20.

Az ambulancia bemutatása, tevékenysége

Az ambulancia csecsemőkortól 18 éves korig fogad leánygyermekeket a következő kórképek kivizsgálása, kezelése céljából:
• szeméremtesti gyulladások, hüvelyfertőzések
• szeméremtesti rendellenességek (synechia – kisajak összetapadás kezelése, oldása)
• alhasi panaszok kivizsgálása (telt húgyhólyag mellett végzett hasi, kismedencei ultrahang-vizsgálat)
• serdülőkori menstruációs zavarok, hormonális eredetű panaszok
• fejlődési rendellenességek gyanúja
• serdülőkori hyperandrogén bőrpanaszok (acnek, fokozott szőrnövekedés)
• serdülőkori fogamzásgátlás igénye
• HPV elleni védőoltás és a témával kapcsolatos tanácsadás

Betegtájékoztató
A betegek ellátása előjegyzés alapján történik. A nem előjegyzett betegeken kívül csak a sürgős eseteket látjuk el. Időpont a +36 1 920 1400-es telefonszámon kérhető, az előjegyzést végző kolléga munkanapokon 8-16 óra között elérhető. Tekintettel arra, hogy műtétes szakmát végzünk, sajnos hosszabb várakozási idő is előfordulhat. Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a betegek behívása nem mindig érkezési sorrendben történik. Megértésüket köszönjük!
Tájékoztatjuk, hogy vizsgálati eredményt telefonon nem közlünk, a leletek átvételéhez a gyermeket már nem kell hozniuk, vizsgálati leletet a szülők csak rendelési időben vehetnek át.