Elérhetőség: 1204 Budapest, Köves u. 1., Főépület 9. emelet

Az új előjegyzési telefonszám +36 1 920 1400 8-14 óráig

Ambulanciavezető: Dr. Ujházy András Ph.D.

Beutaló információk
A betegek ellátása előjegyzés alapján történik. Időpont a +36 1 920 1400-es telefonszámon kérhető, az előjegyzést végző kolléga munkanapokon 8-16 óra között elérhető. Az ellátás igénybevételéhez beutaló nem szükséges. Sürgős eseteket: egy hétnél hosszabb hüvelyi vérzés, szeméremtesti sérülés, serdülőkorban fellépett kifejezett alhasi fájdalom a rendelési idő alatt előjegyzés nélkül is ellátjuk, de súlyosságtól függően ilyenkor hosszabb várakozási időre kell számítaniuk. Kérjük, hogy az ambulancián történő minden megjelenés előtt, a földszinten található Betegfelvételnél jelentkezzen! Amennyiben rendelési időnkön kívül lenne szükség sürgős gyermeknőgyógyászati ellátásra, a páciens lakhelye szerint illetékes szülészeti-nőgyógyászati szakrendelőben, ügyeleti időben a lakhely szerint illetékes szülészeti és nőgyógyászati kórházi osztályon kérhetnek segítséget, ha a páciens lakhelye szerint nem áll rendelkezésre gyermeknőgyógyászati ellátóhely.
Alhasi panaszok, endokrinológiai (hormonális) eltérés gyanúja, rendszertelen menstruáció esetén a gyermeket a szülők telt húgyhólyaggal hozzák (annyira, hogy vizelési ingere legyen), a hasi kismedencei ultrahangvizsgálat csak így lesz értékelhető

Rendelési idő, rendelő orvosok
Rendelési idő, rendelő orvosok Dr. Ujházy András Ph.D.: változó beosztás szerint, általában minden második hétfőn (a pontos rendelési dátumokat lentebb találja): 8.30-11.30 között

Dr. Kerepesi Judit: pénteken: 8.30-11.30 között

(A betegek ellátása előjegyzés alapján történik. A sürgős esetek ellátásáról – arról, hogy mi minősül sürgős esetnek – információt a beutaló információknál talál!)

Következő rendelések:
02.28. péntek
03.02. hétfő
03.06. péntek
03.16., hétfő
03.20. péntek
03.27. péntek
04.03., péntek
04.06. hétfő
04.17. péntek
04.24. péntek

Az ambulancia bemutatása, tevékenysége

Az ambulancia csecsemőkortól 18 éves korig fogad leánygyermekeket a következő kórképek kivizsgálása, kezelése céljából:
• szeméremtesti gyulladások, hüvelyfertőzések
• szeméremtesti rendellenességek (synechia – kisajak összetapadás kezelése, oldása)
• alhasi panaszok kivizsgálása (telt húgyhólyag mellett végzett hasi, kismedencei ultrahang-vizsgálat)
• serdülőkori menstruációs zavarok, hormonális eredetű panaszok
• fejlődési rendellenességek gyanúja
• serdülőkori hyperandrogén bőrpanaszok (acnek, fokozott szőrnövekedés)
• serdülőkori fogamzásgátlás igénye
• HPV elleni védőoltás és a témával kapcsolatos tanácsadás

Betegtájékoztató
A betegek ellátása előjegyzés alapján történik. A nem előjegyzett betegeken kívül csak a sürgős eseteket látjuk el. Időpont a +36 1 920 1400-es telefonszámon kérhető, az előjegyzést végző kolléga munkanapokon 8-16 óra között elérhető. Tekintettel arra, hogy műtétes szakmát végzünk, sajnos hosszabb várakozási idő is előfordulhat. Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a betegek behívása nem mindig érkezési sorrendben történik. Megértésüket köszönjük!
Tájékoztatjuk, hogy vizsgálati eredményt telefonon nem közlünk, a leletek átvételéhez a gyermeket már nem kell hozniuk, vizsgálati leletet a szülők csak rendelési időben vehetnek át.