Elérhetőség: 1204 Budapest, Köves u. 1., Főépület 7. emelet, jobboldali épületszárny

Telefon: (06) 1 289 6200/1173

Ambulanciavezető:

Prof. Dr. Tenke Péter

Beutaló információk

A betegek ellátása előjegyzés alapján működik. Időpont a +36 1 920 1400-es telefonszámon kérhető. Az ellátás igénybevételéhez beutaló nem szükséges. Sürgős eseteket előjegyzés nélkül is ellátjuk, de súlyosságtól függően ilyenkor hosszabb várakozási idővel kell számolni. Kérjük, hogy az ambulancián történő minden megjelenés előtt, a földszinten található Betegfelvételnél jelentkezzen!

Rendelési idő, rendelő orvosok

Andrológiai betegellátás: Előzetes időpont egyeztetés szükséges Dr. Weninger Tibornál a 06-30-962-7244 telefonszámon.
Az ambulancia bemutatása, tevékenysége

Az urológia a női és férfi húgyutak (vese, húgyvezeték, húgyhólyag, húgycső), valamint a férfi nemi szervek megbetegedéseivel foglalkozik (húgyúti kövesség, gyulladások, daganatok, egyéb működészavarok stb.). Az urológiai ambulancián a fenti kórképek diagnosztikája, konzervatív és adott esetben műtéti kezelése történik.

Speciális ellátási területek:

Uroonkológiai betegek ellátása, gondozása

A húgyúti, valamint a férfi ivarszervi daganatos betegségek (vese-, vesemedence- és vesevezeték-daganat, hólyag-, húgycső-, here-, prosztata- és hímvessződaganat) szűrésével, diagnosztikájával, gyógyításával, gondozásával foglalkozik.

Az onkológiai kezelés (kemoterápia, sugárkezelés) az Országos Onkológiai Intézet és a Szent László Kórház Onkológai osztályának bevonásával zajlik. A betegek kezelése az onkológiai bizottság (onkoteam) véleményezése, javaslata alapján történik.

Húgyúti köves betegek ellátása gondozása

Az ambulancián a különböző húgyúti kövességek (vesekő, vesemedence- és vesevezeték-kő, hólyagkő) kivizsgálásával, gyógyításával és gondozásával foglalkozunk. Az ambulancia feladata a nagyszámú, kőzúzáson (ESWL) átesett beteg rövid-, és középtávú követése.

Urogynaecologiai és uroinfektológiai ellátás

Urológia-nőgyógyászat határterületi betegségek. Az ambulancián leggyakrabban a következő betegségek vizsgálatával, kezelésével foglalkozunk: (visszatérő) húgyúti fertőzések (vesemedence-, hólyag-, húgycsőgyulladás); hüvelyi előesés; vizelettartási és ürítési problémák (inkontinencia, nehéz vizelés); húgyúti sipolyok. Szükség esetén nőgyógyász bevonására is sor kerül.

Betegtájékoztató

A betegek ellátása előjegyzés alapján történik. A nem előjegyzett betegeken kívül csak a sürgős eseteket látjuk el. Előjegyzéshez időpont a +36-1-920-1400-as telefonszámon kérhető! A betegek nagy száma miatt, valamint az osztály működésének jellegéből adódóan, sajnos hosszabb várakozási idő is előfordulhat. Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a betegek behívása nem mindig érkezési sorrendben történik. Megértésüket köszönjük!

Vérvétel: munkanapokon 7:00-8:00 között

Amennyiben vizsgálati eredménye után telefonon érdeklődik, kérjük 11:00-12:00 között tegye a 36 1 289 6200 / 1173-as telefonszámon! Tájékoztatjuk, hogy vizsgálati eredményt telefonon nem közlünk. Kérjük, a leletet lehetőleg személyesen, illetve kezelőorvosától vegye át!  Leletek kiadása rendelési időben történik.