Megkezdte működését a Pesterzsébeti Egészségfejlesztési Iroda

Megkezdte működését a Pesterzsébeti Egészségfejlesztési Iroda

Mintegy 90 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet a Pesterzsébeti Egészségfejlesztési Iroda megvalósítására. A VEKOP-7.2.2-17-2017-00010 „Egészségfejlesztési Iroda létrehozása és átfogó egészségfejlesztési programsorozat megvalósítása Pesterzsébeten” c. projekt elsődleges célja a kerületi lakosság általános, testi, lelki egészségi állapotának javítása, az egészségtudatosság erősítése, a prevenció szélesebb körű elterjesztése.

 

A mintegy 90 millió forintos pályázati támogatásból a szükséges eszközök beszerzése mellett lehetőség nyílt négy szakember felvételére, két klubhelyiség, három irodahelyiség, valamint akadálymentesített mosdó kialakítására. Mindehhez Pesterzsébet Önkormányzata 9 millió forint támogatást biztosított, ezenfelül együttműködési megállapodásban vállalta, hogy segítséget nyújt a kerület lakosságának mozgósításában, az információk terjesztésében, és ösztönzi a lakosság programokon való részvételét is.

A Pesterzsébeti EFI a különféle szűréseket, életmódváltó programokat, klubfoglalkozásokat és egyéni tanácsadásokat három fő célcsoportnak szervezi: egyrészt az egészségügyi rendszer által ismert, életmódváltásra szoruló szív-érrendszeri, cukorbetegségben, daganatos betegségben szenvedőknek; másrészt a tünetekkel, panaszokkal rendelkező, de kezelés alatt még nem álló betegeknek; harmadrészt a magas kockázattal élő, de még nem beteg csoportoknak (dohányosok, krízishelyzetben lévők, problémás ivók). Külön cél a kórházi dolgozók illetve a kerületi önkormányzati intézményekben dolgozók megszólítása is.

A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében meghirdetett támogatás révén a projekt 2018. október 1-én indult el, és 2020. szeptember 30-áig tart.

 

 

Kapcsolat:

Pesterzsébeti Egészségfejlesztési Iroda

Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, 1204 Budapest, Köves u. 1.

 

Email: efi20info@delpestikorhaz.hu

Telefon: 06/1-289-62-12

Ügyfélfogadás: H-Cs.: 11-15