Röntgen fejlesztés a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház es Rendelőintézet telephelyén (zárás)

Vadonatúj röntgenek a Dél-pestiben

Lezárult az idei év legnagyobb beruházása a Dél-pesti Kórházban, ugyanis közel 420 millió forint értékben három új röntgenkészüléket helyeztek üzembe a napokban. A projekt az Európai Unió és Magyarország Kormányának társfinanszírozásával, a Környezet és Energia Operatív Program támogatásával jött létre, a legfőbb célja pedig az energiafelhasználás csökkentése volt az elavult röntgen eszközök lecserélésével.

Természetesen a korszerű berendezések nemcsak kevesebb energiát fogyasztanak (így csökkentve az intézmény széndioxid-kibocsájtását), hanem gyorsabban, hatékonyabban és megbízhatóbban is dolgoznak, mint elődeik.

A három darab régi röntgen készülék 21, 14, valamint 12 éves volt, ezért jócskán megérettek a cserére. Az elavultnak számító berendezések helyett, korszerű digitális felvételi, felvételi átvilágító, valamint mammográfiás eszközök álltak üzembe a Dél-pestiben. Az új direkt digitális berendezések amellett, hogy 21%-os energia-megtakarítást eredményeznek, sokkal gyorsabb munkafolyamatot tesznek lehetővé, ezért rövidebb idő alatt lehet egy pácienst diagnosztizálni velük. Így nő az egy nap alatt elvégezhető vizsgálatok száma is, amely a betegek számára érezhetően kevesebb várakozási időt jelent. Nem utolsó sorban a betegbiztonság is nő, mert jóval kisebb sugárzás hat a páciensekre.

Projektadatok

Projekt címe: Egészségügyi eszközök energia megtakarítást célzó beszerzésének támogatása

Támogatás összege: 418,72 millió forint

Azonosító szám: KEOP-5.6.0/E/15-2015-0085

Galéria

A kivitelezés után

Adásvételi szerződés – Digitális mennyezeti felvételi röntgen berendezés vásárlására
Adásvételi szerződés – Digitális mammográfiás röntgen berendezés vásárlására
Adásvételi szerződés – Digitális felvételi/átvilágító röntgen berendezés vásárlására