Főigazgató:

Dr. Ralovich Zsolt

ralovichDr. Ralovich Zsolt 1969. október 23-án született Budapesten. Orvosi diplomáját (SOTE 260/1994) a SOTE Általános Orvostudományi Karán védte meg 1994-ben, majd hat évvel később aneszteziológiai és intenzív terápiás szakvizsgát tett (EFSzSzTB 551/2000). Tanulmányai során ösztöndíjasként Londonban, a The Medical College of St. Bartholomew.s Hospital neurológia osztályán, valamint Hollandiában, az University of Groningen gyermekgyógyászati osztályán szerzett szakmai tapasztalatot. 1998-tól kezdődően posztgraduális tanulmányokat folytatott a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Gazdálkodástudományi Karán, mely idő alatt két egymást követő évben is részt vett a Világbank és a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ által szervezett nemzetközi kurzuson. 2001-ben orvos-közgazdász diplomát szerzett (BKÁE OGY/L-21/2001). 2010-ben a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjában Egészségügyi Szakmenedzser képesítést szerzett (SE 23/2010). Szakmai pályafutását 1994-ben aneszteziológus orvosként kezdte az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet intenzív osztályán. 2002-től a Fővárosi Önkormányzat Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet Controlling osztályának vezetője, majd 2008-tól Finanszírozási és controlling igazgatója volt. A Fővárosi Önkormányzat Egészségügyi Bizottságának elnöke mellett, majd az Egészségügyi és szociális főpolgármester-helyettes szakértőjeként, az orvosszakmai és gazdasági munkacsoportok kialakításában és működésében, valamint egészségpolitikai programok kialakításában vett részt. Az elmúlt évek során jelentős tapasztalatot szerzett pályázatok összeállításában és értékelésében egyaránt.

Orvosigazgató:

Dr. Dobosi Zsolt

dobosizsoltDr. Dobosi Zsolt 1963-ban született Budapesten. Orvosi diplomáját (SOTE 179/1989) a SOTE Általános Orvostudományi Karán védte meg 1989-ben, majd négy évvel később általános sebész (SOTE 1303/1993), 1998-ban pedig mellkas-sebész szakvizsgát tett (SOTE 208/1998). 1995-től kezdődően posztgraduális tanulmányokat folytatott, melynek keretén belül az endoszkópos és eszközös vizsgálatok a pulmonológiában, valamint bronhológiai tárgyú képzéseken vett részt. 2006-ban a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjában Egészségügyi Szakmenedzser képesítést szerzett (SE 10/2006). Szakmai pályafutását a Bajcsy-Zsilinszky Kórház Sebészeti Osztályán kezdte meg 1989-ben. Itt végzett munkájával párhuzamosan három évig a Szent-János Kórház Traumatológiai Osztályán majd a Budai MÁV kórházban mellkas-sebészként, 2004 és 2006 között pedig a Várpalotai Városi Kórház sebészeként is dolgozott. Szakorvosi munkája mellett 2003-tól 2007-ig a Bajcsy-Zsilinszky Kórház Járóbeteg-ellátásért felelős főigazgató-helyettese, 2006-tól pedig a Műtő és Diagnosztikai tömbbért felelős főigazgató-helyettese is egyben. 2009-től az intézmény megbízott orvosigazgatója, majd egy évvel később sikeres pályázatának köszönhetően kinevezett orvosigazgatója, egészen ez év nyaráig. Az elmúlt évek során több jelentős egészségpolitikai, egészségbiztosítási és egészségügy-finanszírozási konferencián vett részt.

Orvosigazgató helyettes:

Dr. Szabó Tibor

Szabó TiborDr. Szabó Tibor 1967. december 7-én született Budapesten. Miután a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen 1993-ban megszerezte diplomáját, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet I. Pszichiátriai és Pszichiátriai Rehabilitációs Osztályán helyezkedett el, ahol a mai napig osztályos orvosként dolgozik.

1998-ban pszichiáter, 2001-ben addiktológus, 2003-ban klinikai farmakológus, 2004-ben pedig pszichiátriai rehabilitációs szakorvosi képesítést szerzett. 2007-ben egészségügyi menedzseri diplomát szerzett, és szintén 2007 óta lát el orvosigazgató helyettesi feladatokat a Dél-pesti Kórházban.

Ápolási igazgató:

Molnár Beatrix

molnarbeatrix

Molnár Beatrix 1989 szeptemberében kezdte pályafutását az egészségügyben. A Mosdósi Tüdő- és Szívkórház Kardiológiai Osztályán 1994-ig dolgozott osztályos nővérként. Ezt követően a Csepeli Weiss Manfréd Kórház központi műtőjében, traumatológiai és sebészeti műtőben dolgozott műtősnőként kilenc éven át. A belső átszervezést követően a kórház Központi Műtőjében vezető műtősnői feladatokat látott el 6 éven keresztül. A Pécsi Tudomány Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán, Diplomás Ápoló szakon 2001-ben diplomázott. Az Óbuda-Békásmegyer Egészségügyi Szolgáltató Kht. alkalmazásában 2003-tól kezdett el foglalkozni a Minőségirányítással. Tanulmányokat folytatott az SGS (Société Générale de Surveillance), a világ vezető minőségellenőrző, vizsgáló és tanúsító szervezetének magyar leányvállalatánál, ahol vezető auditori képesítést szerzett, majd a Magyar Szabványügyi Testületnél, ahol Minőségirányítási Rendszermenedzserként végzett. A tanulmányait a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán folytatta, 2005-ben Egészségügyi Szakmenedzser diplomát kapott. 2007-2010 között a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kiemelten Közhasznú Kft. ápolási igazgatója volt. 2011.-től a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet minőségbiztosítási és koordinációs igazgatói pozícióját töltötte be. 2012 novemberétől megbízást kapott a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet Ápolási Igazgatói feladatok ellátására. Sikeres pályázat eredményeként 2014 januárjától a Kórház kinevezett Ápolási igazgatója.

Gazdasági Igazgató:

Bakonyi-Szabó Krisztina

Igazgatási, jogi és minőségügyi főigazgatóhelyettes:

Dr. Török Árpád
torokarpadDr. Török Árpád 1967-ben született Kolozsvárott. Felsőfokú tanulmányait 1989-től a Bécsi Egyetem Jogi karán, 1994-től pedig a Budapesti Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán végezte. A jogi szakvizsgát meghaladóan 2005-ben változtatásmenedzsment, 2007-ben Európa-jogi szakjogász képesítést szerzett, majd 2009-ben a stratégiai menedzsment témakörében folytatott tanulmányokat.
Szakmai pályafutását már egyetemi évei alatt megkezdte egy multinacionális gazdasági társaság jogi asszisztenseként, később pedig a Fővárosi Főügyészség gazdasági ügyekkel megbízott büntetőbírósági gyakornokaként. Az egészségügyi ágazat keretében tevékenységét 1999-től kezdte meg a főváros egyik vezető szerepet betöltő kórházában, ahol előbb vezető jogtanácsos, 2005-től az Igazgatási és Jogi Osztály vezetője, 2007-től pedig Igazgatásért felelős főigazgató-helyettesi feladatokat látta el. Szakmai munkája elismeréseként, több kitüntetésben részesült. Ügyvédként több fővárosi, illetve országos hatáskörű egészségügyi intézmény, illetve egyetemi klinika jogi képviseletében működött közre a menedzsment közvetlen jogi szakmai támogatásával. Szakértőként aktív szerepet vállalt az uniós munkaidő-direktíva magyarországi átültetésének gyakorlati végrehajtásában miniszteri megbízott munkatársként, majd 2010 és 2012 között részt vett az egészségügy struktúraátalakítási folyamatok jogi-szakmai munkálataiban. Uniós pályázatok keretében az egészségügyi ágazat középirányító szerve részére látott el egészségügyi valamint adatvédelem területen jogi-szakértői feladatokat. Munkája mellett aktívan részt vesz a jogi egyetem hallgatóinak gyakornoki képzésében.

Stratégiai igazgató :

Dr. Molnár-Gallatz Zsolt

OLYMPUS DIGITAL CAMERADr. Molnár-Gallatz Zsolt 1980. január 31-én született Budapesten. Okleveles egészségügyi menedzser, jogász és igazgatásszervező végzettségekkel rendelkezik. Közigazgatási szakvizsgát 2008-ban tett.
Szakmai pályafutása kezdetén (2001 és 2005 között) egy országos civil mozgalom programiroda vezetőjeként vidékfejlesztési projektek tervezésével és végrehajtásával foglalkozott, valamint tagja volt a Földművelésügyi Minisztérium keretében működő, ún. Vidékfejlesztési Célelőirányzat felhasználásáról döntő szakértői munkacsoportnak.
2005-től kezdődően előbb a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium, majd a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, 2006 augusztusától pedig az akkor létrehozott Nemzeti Fejlesztési Ügynökség keretei között foglalkozott uniós fejlesztési programok menedzsmentjével. Feladata a 2004-2006 és 2007-13 közötti uniós költségvetési ciklusok Strukturális Alapjainak magyarországi felhasználásához kapcsolódó, a társadalmi megújulást szolgáló ún. Operatív Programok (HEFOP, TÁMOP és TIOP) végrehajtása volt. Ezen időszak alatt az egészségügyi rendszert érintő átfogó fejlesztési programok (TIOP 2. prioritás és TÁMOP 6. prioritás) tervezését és végrehajtását irányította. 2014. áprilisáig az Emberi Erőforrások Minisztériumának uniós egészségügyi fejlesztésekért felelős osztályvezetője. 2005-től kezdődően több nemzetközi (Bordeaux, Brüsszel, Amszterdam) és hazai tanfolyamon illetve workshopon mélyíttette el fejlesztéspolitikai ismereteit, bővítette tudását.
Tagja az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének, a Magyar Betegbiztonsági Társaságnak és az ISPOR-nak (International Society for Pharmacoeconomics and Outcomes Research).
Magas szintű és szerteágazó ismeretekkel rendelkezik az egészségügyi fejlesztés- és támogatáspolitika terén, ennek elismeréseként 2012-től kezdődően a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ „egészségügyi szakmenedzser” MSc programja keretében meghívott előadó az uniós forrásokból megvalósuló egészségügyi fejlesztések témakörében. Kórházi munkája mellett hazai és nemzetközi fejlesztési szakértőként is tevékenykedik, angolul tárgyalási szinten beszél. Nős, sebész feleségével két lánygyermeket nevelnek.

EGYÉB GAZDASÁGI-ADMINISZTRATÍV TERÜLETEK

 • Anyaggazdálkodási Osztály vezetője: Veller Zsigmondné Juhász Judit
 • Dokumentációs Osztály vezetője: Roczkó Zsuzsanna
 • Ellátási Osztály vezetője: Szabó Gusztáv
 • Élelmezési Osztály vezetője: Dr. Dohányosné Tenkes Erzsébet
 • Humánerőforrás Gazdálkodás és Igazgatási Főosztályvezető: Ragány Károly
 • Humánpolitikai és Munkaügyi Osztály vezetője: Hergyán Péter
 • Igazgatásszervezési referens: Pámer Edina
 • Informatikai Osztály vezetője: Váradi László
 • Intézeti Gyógyszertár vezetője: Dr. Kőmíves Zsuzsanna
 • Kontrolling Osztály vezetője:
 • Központi Titkárság vezetője: Niklós Marcella
 • Logisztikai osztály vezetője, gazdasági igazgató műszaki helyettese: Ökrös Péterné
 • Minőségirányítási és koordinációs csoport vezetője: Kerek Csilla
 • Mosoda-Varroda vezetője: Agárdi Katalin
 • Műszaki Osztály vezetője: Módra Ferenc
 • Pénzügyi Osztály vezetője, a gazdasági igazgató pénzügyi helyettese: Szerencsés Zoltán

Csepeli telephely

Elérhetőség: (06) 1 278 2060

Telephely vezetéséért felelős orvosigazgató helyettes:

Dr. Mező Róbert
mezorobert

XX. Ady E. utcai Szakrendelő

Elérhetőség: (06) 1 421 4020

Gyáli Szakrendelő

Elérhetőség: (06) 29 340 246

Szakrendelők vezetéséért felelős orvosigazgató helyettes:

Dr. Kökény Zoltán

OLYMPUS DIGITAL CAMERADr. Kökény Zoltán 1965. július 14-én született Budapesten. Általános orvosi diplomáját (SOTE 473/1990) a SOTE Általános Orvostudományi Karán szerezte meg 1990-ben. 1994-ben általános sebész szakvizsgát tett Budapesten (1382/1994). 2013. decemberében a Szent István Egyetemen szerzett egészségügyi gazdálkodási és stratégiai specialista diplomát (6/2013).

Szakmai pályafutását a Mezőtúri Városi Kórház és Szakrendelő Intézetben kezdte, majd 2 év után, azok bezárásáig a SOTE II. sz. Sebészeti Klinikáján, ezt követően a Csepeli Weiss Manfréd Kórház és Rendelőintézet sebészetén dolgozott. A Szent Imre Kórházban és a Bajcsy Zsilinszky Kórházban töltött évek után Ráckeve Város Szakorvosi Rendelőintézetének orvosigazgatója volt.
Posztgraduális képzésében Strasbourgban az IRCAD/EITS (European Institute of TeleSurgery) Laparoscopic Bariatric & Metabolic Surgery (Morbid Obesity) laparoszkópos tanfolyamán, valamint Bécsben az Allgemeines Krankenhaus der Stadt Wien emlőrák sebészeti képzésén vett részt.
Az Egyesült Királyságban a Greater Manchester Care UK CATS (NHS Clinical Assessment and Treatment Service), az NHS Fife, Kirkcaldy Victoria Hospital és az NHS Grampian, Aberdeen Royal Infirmary sebészetén szerzett külföldi gyakorlatot.
A krónikus lábsebek kezelésének többéves gyakorlati tapasztalata mellett a EWMA (European Wound Management Association) Journal Scientific Review Panel tagja.

Szakrendelő vezető asszisztens: Lobodáné Matus Andrea