SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Jahn Ferenc Kórház igazgatósági ügyeletesét 2016. november 27-én délelőtt az intézeti ügyeletvezető főorvos arról tájékoztatta, hogy a főépület egyik nyilvános wc-jében elhunytat találtak. A rendőrséget haladéktalanul értesítették, akik pár percen belül megérkeztek és elkezdték a helyszínelést.

Az elhunytra a IX. emeleti nyilvános, látogatói, nem betegellátó osztályon található mellékhelyiségben, egy belülről elreteszelt fülkében találtak rá kollégáink, amikor a takarítónő a bezárt fülkét akarta kinyitni. A helyszínelést végző nyomozók szóbeli tájékoztatása szerint idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak, a holttestet az Igazságügyi Intézetbe szállították át.

A halál okáról és időpontjáról csak a hatósági kórbonctani vizsgálat eredményének ismeretében lehet felelősen nyilatkozni.

Az Intézet vezetése haladéktalanul részletes belső vizsgálatot rendelt el és mindenben együttműködik az ügyben eljáró hatóságokkal.

Az eseménnyel összefüggésben további részletekről csak a hatósági eljárás és a részletes belső vizsgálat lefolytatását követően áll módunkban tájékoztatást adni.

Budapest, 2016. november 29.

Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet