Sajtóközlemény

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az index.hu-n 2016. március 11-én délután téves, félrevezető híradás jelent meg a Dél-pesti Kórház pszichiátriai osztályával kapcsolatban.

A Dél-pesti Kórház három pszichiátriai osztályán összesen 300 ágyon látunk el betegeket. Egyik osztályunk sem zár be, a betegellátás zavartalanul és tervezetten zajlik. A tudósítással szemben a Dél-pesti Kórház semmilyen körlevelet nem adott ki a pszichiátriai ellátásával kapcsolatban.

A tervezett betegfelvételeket és a pszichiátriai rehabilitációs ellátásokat mindhárom osztályunkon zavartalanul folytatjuk. Átmeneti orvoshiányunk miatt pusztán azt kértük, hogy a háromból az egyik pszichiátriai osztályra sürgősségi ellátás keretében ideiglenesen ne érkezzenek betegek, hanem más fővárosi kórházba vigyék őket. Ez egy szokványos és rendezett eljárás a fővárosi kórházak között, a Dél-pesti Kórház is számtalan korábbi esetben tehermentesített más kórházakat, azaz “vett át” ellátást más kórházaktól.

Félrevezető a cikk címe is, miszerint nincs pénz az orvosokra: a bérköltség természetesen rendelkezésünkre áll.

Az index.hu nem helytálló tudósítása feleslegesen kelt riadalmat a betegeink és hozzátartozóik között, kérjük, hogy ilyet a jövőben ne tegyenek. Fokozottan nehezményezzük, hogy mindez pszichiátriai betegellátás kapcsán történt, ezen betegek kórházi nyugalma különösen fontos.

Dél-pesti Kórház