Semmelweis nap a Dél-pesti Kórházban

1818. július 1-jén született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője, a gyermekágyi láz okának és gyógymódjának feltalálója. 1992 óta minden évben születésének évfordulóján ünnepeljük Magyarországon a magyar egészségügy napját.
A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet ebben az évben is nagyszabású ünnepséget szervezett ennek tiszteletére, ahol különböző díjakat, jutalmakat adtak át az előző esztendő legkiválóbb dolgozóinak. Az eseményt idén június 29-án tartották a Kórház főbejáratánál található aulában. A rendezvényen részt vett dr. Nemcsok Dénes helyettes államtitkár, Pápai Mihály, Gyál város polgármestere, Ughy Attila és Szabados Ákos, Pestszentlőrinc, illetve Pesterzsébet polgármestere, továbbá Morovik Attila, Csepel alpolgármestere, az ÁEEK területi igazgatóság képviseletében Ringbauer Zsuzsanna és Bojtor Éva, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara képviseletében Szabó Andrásné, valamint Turbucz Márta, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórháza Alapítványának kurátora, valamint Györgyi Anna Jászai Mari-díjas színművész.
Az ünnepség megnyitásaként a közel 200 fős vendégsereg közösen énekelte el a Himnuszt, majd dr. Ralovich Zsolt, a kórház főigazgatója köszöntötte az egybegyűlteket. Hangsúlyozta, egy kórházban egytől egyig mindenki a betegek egészségéért dolgozik, a siker mindenkin múlik, és mindenkinek hozzá kell tennie a magáét a közös eredményekhez. Beszédében a közelmúlt kórházi beruházási eredményeit és fejlesztési terveit is kiemelte. Megköszönte Csepel, Pestszentlőrinc-Pestszentimre, Pesterzsébet, valamint Soroksár önkormányzatának, amiért támogatásukkal hozzájárultak, hogy anyagilag is tudják honorálni a munkatársak kiváló teljesítményét.
Dr. Gazdag Gábor, a kórházi Pszichiátriai Centrum vezetőjének ünnepélyes köszöntőjét követően elkezdődtek az oklevelek, ajándékok átadásai, melyet Györgyi Anna színművésznő előadásai színesítettek. Idén összesen 101 kórházi dolgozó kapott elismerést, többek közt 2 adjunktusi kinevezést, 5 főorvosi kinevezést, 1 főtanácsosi és 7 tanácsosi címet, 13 gazdasági igazgatói dicséretet, 27 ápolási igazgatói dicséretet, valamint 10 orvosigazgatói és 13 főigazgatói dicséretet is átadtak a 2017-es Semmelweis nap alkalmából.
A kitüntetések után dr. Ralovich Zsolt ismét megköszönte a kórházi dolgozók felelős munkáját, és a Szózat eléneklése után a program egy állófogadással végződött a kórház éttermében.

GALÉRIA: