Új ultrahang készüléket adtak át az Ady Endre utcai Szakrendelőben

 

2016. október 18-án hivatalosan is átadásra került a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet Ady Endre utcai Szakrendelőjének legújabb készüléke a radiológián a XX. kerületi Önkormányzat felajánlásával. A nagy teljesítményű ultrahang diagnosztikai eszköz egy 15 éves, elavult berendezést váltott, hiszen a számítástechnika robbanásszerű fejlődésével együtt az ultrahang technikában is jelentős előrelépés történt.

Az ultrahang a képalkotó módszerek közül a leggazdaságosabb eszköz, mivel egy vizsgálat minimális költségráfordítással történik, használatával mégis számos betegség könnyedén kimutatható, emellett teljesen biztonságos is. Az Ady Endre utcai Szakrendelőben eddig havonta átlagosan 215 ultrahangos vizsgálatot végeztünk, mely éves szinten közel 2600 diagnosztikát jelent.

Az első és legfontosabb lépés a gyógyításban, hogy felismerjük, milyen betegsége van a páciensnek. Az új készülék jó képminősége, a kép tisztasága, kontrasztossága jelentős mértékben segíti a diagnózis felállítását, csökken a vizsgálati idő, így a jövőben azonos idő alatt több beteg ellátására lesz lehetőség, javuló diagnosztikai pontosság mellett.

A továbbfejlesztett alkalmazások és a vizsgálófejek számának növekedése lehetővé teszi szív ultrahang vizsgálatát is, melyre az előző készülék nem volt alkalmas, így mostantól a kardiológiai betegek is nagyobb számban kaphatnak a lakóhelyükhöz közeli ellátást.

Az ultramodern ultrahang készülék Pesterzsébet Önkormányzata jóvoltából került a szakrendelőbe. Az ünnepélyes átadón részt vett és beszédet mondott Szabados Ákos XX. kerületi polgármester, valamint dr. Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet főigazgatója is. A köszöntők után dr. Glásel Éva radiológus főorvos mutatta be az új készüléket a jelenlévőknek.

Galéria