Újabb modern eszközöket kapott kórházunk

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Újabb modern orvosi eszközök érkeztek a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházba

A 2026-ig tartó, több mint 700 milliárd forint értékű Egészséges Budapest Program (EBP) keretében a múlt héten átadott műtőasztalok, sebészeti eszközök és betegmelegítő matracok után a héten újabb, a legmodernebb technikát képviselő eszközök érkeztek a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházba.

Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szeptember 26-án jelentette be, hogy a kormányzat 4,5 milliárd forint keretösszegben szerzett be 722 altató- és lélegeztetőgépet, mivel a magyar kórházak fejlesztése központi és döntő kérdés. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház most a központi beszerzés eredményeképpen 12 db új altató- és 7 db lélegeztetőgépet kapott. Ezen túl az Egészséges Budapest Program keretében további 6 db fixlapos mobil műtőasztal és 11 db elektromos ágy is leszállításra került az intézménynek. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban évente több mint 10 000 műtétet végeznek, az új készülékekkel az ellátás minősége és biztonsága is javul.

Az újabb eszközöket a kórház fenntartójának, az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak a képviseletében Dr. Stubnya Gusztáv térségi igazgató adta át Dr. Ralovich Zsolt főigazgatónak.
Az átadáson részt vett Németh Szilárd, a térség országgyűlési képviselője, valamint Ughy Attila, a kórház ellátási területéhez tartozó Budapest XVIII. kerület önkormányzatának polgármestere is. A XVIII. kerületi önkormányzat az elmúlt években több magas tudású, modern eszközzel támogatta a kórházat, nekik köszönhetően vált elérhetővé az intézményben az endoszkópos ultrahangos ellátás, a fővárosban harmadikként.

Az elmúlt hetekben átadott eszközök a központi kormányzati eszközfejlesztések első ütemét jelentik, a közeljövőben még további eszközök és műszerek kerülnek leszállításra, ezzel biztosítva a magasabb színvonalú és biztonságosabb betegellátást a dél-pesti régió lakosai számára.

 

Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház

 

GALÉRIA