Világhírű professzorok műtenek a Dél-Pesti Kórházban

Világhírű professzorok műtenek a Dél-pesti Kórházban

2016. január 28-30 között immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben a három napon át tartó „Minimál invazív eljárások az urológiában” című műtétsorozat és konferencia, amelyen évről évre a hazai orvosok is közvetlenül megismerhetik a legkorszerűbb beavatkozási technikákat és technológiákat.

A háromdimenziós laparoszkópos csúcstechnológiával végzett műtéteket a résztvevők 8 db 3D-s monitoron élő adásban, audiókommentárral követhetik. A legújabb technikákat világhírű külföldi professzorok mellett neves magyar urológusok valódi betegeken mutatják be. Az operációk Magyarország legelső, a Dél-pestiben üzemelő 3D laparoszkópos tornyával és két másik hasonló eszközzel, három műtőben egy időben történnek. Az elvégzendő beavatkozások speciális szaktudást, kiemelkedő szakmai gyakorlatot és team-munkát igényelnek.

Az előadássorozaton 8 elismert külföldi szakember adja át tudását a magyar urológusoknak.

Az első, minimál invazív beavatkozásokkal foglalkozó tudományos ülését 2009-ben rendezte a Dél-Pesti Kórház Urológiai Osztálya, Prof. Dr. Tenke Péter vezetésével. Az urológiai műtéti technológiák nagy ütemű fejlődésének köszönhetően a konferencia minden évben számos újdonsággal szolgál a hazai orvosszakma számára, és a meghívott professzorok egyre komolyabb műtéteket tudnak nagy biztonsággal bemutatni.

Felhívjuk az érdeklődök figyelmét, hogy a konferenciára (a terem befogadóképessége miatt) csak urológus szakorvosokat tudunk fogadni előzetes bejelentkezés alapján! Megértésüket köszönjük!

A háromnapos műtétsorozatot követően 2016. február 1-jén a Dél-pesti Kórház újabb rangos eseménynek ad otthont, ugyanis ekkor tartják az országos sebészeti továbbképzést a kórházban. A résztvevők csúcstechnológiás, 4k felbontású, élő műtői közvetítéseken keresztül ismerkedhetnek az új laporoszkópos lágyéksérv sebészeti eljárásokkal, melyeket neves magyar szakorvosok végeznek.